• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

The Black Wizards en Pacific Fuzz @ De Oefenbunker

001 Black Wizards

Op vrijdagavond 29 April kwamen liefhebbers van Psychedelische rock aan hun trekken in De Oefenbunker met de bands Pacific Fuzz en The Black Wizards.


Het uit Maastricht afkomstige viertal Pacific Fuzz bleek een prima opwarmer te zijn voor het Portugese trio dat algemeen gezien wordt als Europa’s grootste hoop in psychedelische en zware fuzz rock! Er zijn raakvlakken met elkaar doch Pacific Fuzz klinkt iets minder ruig, misschien zelfs iets zweveriger. Nadat er met Ignition gestart wordt maken we o.a. kennis met Tabula Rasa, The Poison, Wanderer, Siren en Sailing Sun. Deze songs zitten goed in elkaar en zijn allen afkomstig van hun dit jaar verschenen EP “Scope”. De band geeft hiermee een prima visite kaartje af!
Na een korte ombouw pauze betreden gitariste en stemband activiste Joana Brito en haar band het podium. Niet als kwartet zoals op het affiche is afgebeeld maar als trio. Waarom men zonder tweede gitarist aantreedt blijft gissen, want Joana communiceert sporadisch met het publiek. Iets over merchandise en ‘Thanks for having us’ was het wel zo’n beetje. Doordat de Wizards ook nog eens zonder setlist spelen moet ik de titels van de songs schuldig blijven.
De show staat echter als een huis en ik heb de indruk dat de tweede gitarist niet gemist wordt. Fuzz Rock, dat ook verwant is aan stonerrock, manifesteert zich met name door laag-gestemde gitaren waarbij vooral de pedalen het hard te verduren krijgen. The Black Wizards hebben dit tot hun eigen geluid gemaakt en ik zou bijna zeggen tot kunst verheven! Hou je van goed uitgewerkte en lekker in het gehoor liggende songs met invloeden uit de jaren 60 en 70, dan wil je deze band zeker nog vaker zien! Op verzoek van de bands werden zij van achter uitgelicht, hetgeen nog meer bijdroeg aan de psychedelische sfeer, zelfs soms bij het sinistere af. Helaas leidde het tegenlicht ook tot minder bruikbare foto’s en dat zorgde weer voor een kleinere reportage als u als vaste bezoeker van deze site gewend bent.
© Harm Lutke
Meer foto’s van dit fantastische concert zijn geplaatst in de rubriek Reportages/Pics.
More photos of this fantastic concert have been placed in the Reportages/Pics section.