The Space Age Travellers – @ventures In The Shadows

Space Travellers 325

Liefhebbers van de werken van o.a. The Shadows, The Spotnicks en Jumping Jewels opgelet!
Ben je verknocht aan instrumentale gitaarmuziek met dat heerlijke surf geluid, spring dan in de auto of op je brommer of fiets en breng een bezoek aan de dichtstbijzijnde platenzaak. Vraag daar naar “@ventures In The Shadows” van The Space Age Travellers. Heeft ie 'em niet in de collectie en wil ie 'em ook niet bestellen, bedreig hem, gijzel hem of chanteer hem, het is de moeite waard!
“@ventures In The Shadows” is muziek zoals tegenwoordig nog zelden wordt gemaakt en hoort in iedere collectie van de gitaarliefhebber thuis!
The Space Age Travellers is een Nederlands trio, bestaande uit BJ Baartmans – wat is die man toch veelzijdig – op gitaar, Gerco Aerts op bas en Sjoerd van Bommel op drums. Zij laten op dit album 39 minuten lang lang vervlogen tijden herleven en verdelen dat over 15 tracks met veelal eigen werken. Een volledig instrumentale cd met veel variatie aan stijlen zoals surf, pop, jazz, jive enz. U roept, zij spelen het!
Het lekkerst in het gehoor liggen (bij mij) het kort maar krachtige Phoneline (slechts 1.27 lang), de samba Los Dedos, Havana Blue (een schuiver bij uitstek), Costa California, The Sixth Dance, Rollercoaster (dat even op gang moet komen), het swingende Poppa Bebop, het bluesy 347 Street Scene, de titeltrack @ventures In The Shadows en de afsluiter Theme From The Baritones.
Zo, heb ik toch maar even 10 nummers opgenoemd en dan heb ik ook nog het zwijmelnummer Mingus Desert in de aanbieding.
Dat wil niet zeggen dat Billy Minor, Pay My Dues, Go Gaddum en Space Age Rumble van mindere kwaliteit zijn, maar hier spreekt persoonlijke smaak.
“@ventures In The Shadows” is een album dat niet snel zal vervelen en hoewel het spiksplinternieuw is heerlijke beelden uit het verleden oproept.

© Harm Lutke

Space Travellers 625