Sheewawah – Alles in Kleur

Sheewawah325

Brabant is door de jaren heen een leverancier van uitstekende blues en roots bands gebleken. Het zijn er te veel om op te noemen, ga ik ook iet doen want als je iemand over het hoofd ziet krijg je meteen een boze reactie van: “Waarom hedde gij ons niet genoemd?” (een op waarheid berustend feit!). Voor velen was het bestaansrecht van korte duur, maar wat wel eens een blijvertje zou kunnen worden is het rootsrock- trio dat zich Sheewawah noemt. Een opmerkelijk drietal dat bestaat uit: Jeroen Kant-zang/elektrische gitaar, Judith Renkema-basgitaar/contrabas/zang en Gino Bombrini-drums/percussie/zang, dat met “Alles In Kleur” hun debuutalbum uitbrengt
Waarom er een Baviaan op het hoesje is afgebeeld en geen mini keffertje – zoals je bij de bandnaam zou verwachten - is even onduidelijk, maar als je naar zijn rode ballen en kleurrijke kont kijkt is de CD titel “Alles In Kleur” wel prima op zijn plaats.
Hun “Brabo blues-roots” onderscheidt zich van het gangbare genre doordat hun teksten in het Nederlands zijn. Dat is apart, maar went snel en klinkt absoluut niet verkeerd!
Er wordt pittig gestart met het instrumentale Sheewawah waarin o.a. apengeluiden te horen zijn (hier valt het kwartje), gevolgd door Vroeger Of Later, 2 nummers die aan The Ventures en ZZ & de Maskers doen denken.
Weest niet bevreesd jongelui, dit wordt geen recensie in de serie “Opa vertelt”, maar ik wil hiermee even aangeven dat het geluid van Sheewawah vet retro klinkt.
Op Geef Me Water wordt je verwend met een stuwende bluesrocker terwijl je bij Alles Is Op een flinke bak ellende over je heen krijgt en de blues je gehooringang binnen sijpelt.
De Nederlandse teksten zijn soms spitsvondig en gaan af en toe met humor en ironie gepaard.
Nooit Meer Werken Voor Een Baas is op zich al fijn, maar als je ook nog een stevige boogie onder de tekst zet verhoogd dit de feestvreugde nog meer.
Aan een liedje schrijven is Niks Moeilijks Aan, aldus de titel van dit lekker zwaar aangezette , beetje alternatieve nummer. Dat zou kunnen kloppen, want in Bluespolitie gebruikt Jeroen een aantal namen en blues gerelateerde begrippen, maar zingt daarbij dat hij er niet over zingt. Bij de bluespolitie excuseert hij zich dan met de doordachte tekst: “Ik wist niet dat de blues van jullie was”. Prachtig!
Maar genoeg gefilosofeerd, met “Alles In Kleur” levert Sheewawah een schitterend debuut album af dat zeker nog navolging gaat krijgen.
Aan variatie is er geen gebrek, rock, blues, boogie – you name it – alles is aanwezig en werd met jonge honden energie in no time op de plaat gezet. Je krijgt het gevoel alsof de band live voor je neus staat te spelen. Dat het daarbij hier en daar wat rammelt heeft zijn charme!

Dat dit rootsrock power trio live z’n mannetje zal staan, daarvan ben ik overtuigd, hun muziek klinkt fris en fruitig en zal het uitstekend op de komende festivals doen.
Ik hoop ze dan ook vaak tegen te komen!
Deze wens gaat op 25-11-2017 al in vervulling als zij het Cultuurhuis in Heerlen waarschijnlijk plat zullen spelen tijdens het C-Blues Festival.

Sheewawah625