Claudia Robbens – Who You Want To Be

Robe&Line

claudia 325

Het komt niet vaak voor, maar het is niet de eerste keer dat ik al na een halve minuut op de ejectknop van mijn CD speler druk om te controleren of de goede CD er wel in zit. Bij de CD “Who You Want To Be” van Claudia Robbens blijkt het vals alarm te zijn, maar wat lijkt haar stem veel op die van Chrissie Hynde (The Pretenders) in het openings-nummer met dezelfde titel als haar debuut album.
Toch is dit niet het eerste plaatwerk van deze Haagse zangeres, want zij nam al eens een single op met Robby van Leeuwen (The Motions, Shocking Blue) en deed sessiewerk met Bolland en Bolland. Eigen werk opnemen is toch een flinke stap verder en a dream come true.
Was Who You Want To Be al een voltreffer, met Head Out Of The Water gaat zij lekker verder. Het tempo is in dit nummer iets langzamer en met enkele hoge tonen tot op het randje, maar wel zuiver is dit knap gezongen!
Cherokee gaat richting country terwijl het er op Mr. Blues iets ruiger aan toe gaat qua begeleiding. Die is in handen van ervaren muzikanten als Kim Wijsbeek-gitaar, Ruud de Grood-toetsen/gitaar en Dick Hoppe-bas, die ook nog eens hulp krijgen van o.a. Arie Verhaar op drums, Joost van Es op viool, Jan van Bijnen op pedal steel, Gregor Hamilton en Ferry Lagendijk op keyboards, Isaac Muller op dwarsfluit en ons aller BJ Baartmans op slide gitaar.
Zij grooven lekker op Orange County, een van de nummers waarbij Claudia’s stem overeenkomsten vertoont met die van Lucinda Williams. Het kost Claudia blijkbaar weinig moeite om de luisteraars op het verkeerde been te zetten, maar het zegt ook wel iets over haar zangkwaliteiten.
Hierna wordt er voorlopig van de mid tempo liedjes afscheid genomen om over te schakelen naar het subtielere luisterwerk, waarvan Out Of The Shelter voor mij het hoogtepunt vormt. Het breekbaar aangezette It Plays On is prachtig opgebouwd en gaat gaandeweg met een paar harde uithalen gepaard.
Op “Who You Want To Be” blijft Claudia Robbens verbazen met haar soepele stem die vooral in ballads als Into You, Out Of The Shelter en Like The Sun And The Rain goed tot uiting komt.
Voor liefhebbers van, laten we het samengevat maar sfeervolle Americana noemen, is dit album zeker een aanwinst in de verzameling.
Blijft alleen de vraag: Wat is er met Old Habbits part 1 gebeurt dat deze niet op deze CD staat, maar Old Habbits part 2 wel?

claudia 625