The Fiscus – Silly Fashion (EP)

the fiscus 325

En ja hoor, er ligt weer een blauwe envelop in de brievenbus. Hebben die lui niks anders te doen? Met gepast enthousiasme open ik de envelop en valt er een – hoe kan het anders – blauw CD hoesje op tafel van The Fiscus. Het moet niet gekker worden! Maken die gasten nu ook al muziek?
Het blijkt echter om een Amsterdams vriendenclubje te gaan dat nog niet zo erg lang aan de muzikale weg timmert en met “Silly Fashion” hun eerste EP uitbrengt. 2017 lijkt wel het jaar van de EP’s te zijn want bijna iedere nieuwe band die zijn neus aan het venster steekt brengt eerst een EP uit om te kijken of hun muziek wel levensvatbaar is, al zal het financiële plaatje hierin ook wel een rol spelen.
“Silly Fashion” bevat 4 eigen werken. Gestart wordt met He’s A Hasbeen en bij de eerste tonen krijg ik de indruk met een Southern rock band te maken te hebben. Lekker twin gitaarspel dat toch al snel over gaat naar aanstekelijke Indie rock. Ook niet verkeerd!
The Fiscus zal dit najaar heel Nederland doorkruisen om deze EP te promoten. Als de uitbundigheid en het enthousiasme dat op He’s A Hasbeen, Hermits, I’m An Animal (ook al als single uitgebracht) en Genies Off Duty te horen is op het podium zijn weerklank vindt, zal het publiek in de zalen snel in een feestmodus schieten.
Erg leuke, sfeervolle en aanstekelijke Indie CD!
De ene fiscus kan het niet leuker maken, de andere kan dat met ambtenaren als Randy Linskens (vocals /gitaar /tekstschrijver), Daan Paquay (gitaar /backings), Ander Perez Palacios (bas) en Jaad Tal (drums /backings) wel. Zij hebben mijn sympathie!
Je zou je bijna op de volgende blauwe envelop verheugen!

the fiscus 625