The Other – Casket Case

Drakkar Records

the other 325

Halloween is voorbij, maar voor hen die niet genoeg kunnen krijgen van bloederige griezels en daar een passend muziekje bij zoeken zou ik een concertje van het Keulse gezelschap The Other willen aanraden. Met de door hen geproduceerde Horrorpunk kan dat goed uitpakken. Live blijken de shows van Rod Usher /vocals, Doc Caligari /drums, Ben Crowe en Pat Laveau /gitaren -backings en Chris Cranium bas -backings een fantastische visuele belevenis te zijn,….. heb ik me laten vertellen.
Horrorpunk schept bepaalde verwachtingen al weet ik niet wat ik me er precies bij moet voorstellen, maar een portie punk op zijn tijd is nooit weg!
Op “Casket Case”, hun 7e album, wordt furieus gestart met A Party At Crystal Lake – de plaats die bekend werd door de “Friday the 13th” film – en ik ben hoopvol gestemd. Ook She’s A Ghost fietst er lekker in, al heeft het door de toevoeging van koortjes en opbouw weinig met punk te maken. Met Counting The Files zitten we dan beter op koers. Als liefhebber van bands als The Misfits, Wednesday 13, Murder Dolls en Toten Hosen kan ik deze muziek wel waarderen. Een nummer dat vooral aan laatstgenoemde band doet denken is Morgen Ohne Grauen, in het Duits gezongen en vooral veel meerstemmige ohoho in de backings. Heel apart is Till Death Do Us Part, nooit geweten dat er ook punk ballads bestonden. Wel goed trouwens. Gedeelten van Little Black Riding Hood en ook andere gedeelten van de 16 songs die het album telt doen me denken aan Batlord, een band die hun muziek omschrijft als ‘High-drama graveyard music’. Op dit nummer is ook een gastbijdrage van ene Maitri te horen.
Op End Of Days komt de Gothic kant van de band bovendrijven, maar bij Pray For Your Soul wordt weer tegemoet gekomen aan de Punk puristen. Snel, hard, maar ook melodieus! Het zich traag voortslepende Werewolf Of Bedburg zou – als er niet ingezongen werd - een goede soundtrack voor een horrorfilm kunnen zijn.
Veel variatie dus op “Casket Case” dat dus ook de Gothic en Metal liefhebber zal aanspreken en dat je met 16 tracks ook nog eens lekker bezig houdt.
De punk liefhebbers komen er een beetje bekaaid van af en voor hen voelt deze CD misschien als een krentenbrood waar de bakker met een geweer de krenten in geschoten heeft.

the other 625