Flowers For A Lonely Soul - III

flowers-325

III is het derde album van Flowers For A Lonely Soul, een duo bestaande uit Nico Kerver en Oscar Langerak. Met dit album vieren zij hun 25 jarige samenwerking als singer/songwriters en producers. Bij singer/songwriters kruipt toch vaak het stereotypebeeld van man/vrouw met gitaar op een kruk op je netvlies waarbij een mondharmonica soms voor een verrijking van het geluid zorgt, maar bij Nico en Oscar ligt dat anders. Zij nemen in het singer/songwriter wereldje een bijzondere plaats in doordat zij het aandurven om akoestische instrumenten te vermengen met drumcomputers en synthesizers. Dit klinkt vaak fris en fruitig en is absoluut niet saai, zoals ze zelfverzekerd ook al aangeven in het openingsnummer This Is Not Boring, dat tevens als single uitgebracht is.
Toegegeven, hun muziek is niet alledaags en dat vraagt om meerdere draaibeurten eer je meegezogen wordt in een bijzondere combinatie van contrasten. Ook niet alle geluiden zijn direct herkenbaar en komen wel eens vreemd over (het heeft mij al eens de auto aan de kant doen zetten om onder de motorkap te kijken), maar knap is het wel!
Tussen This Is Not Boring en Let The Good Times Roll, vragen nog 9 andere nummers om aandacht. Over het algemeen stemmen de 11 songs je vrolijk, kennen regelmatig tempo wisselingen en zijn zoals Wrong To Be Right prachtig uitgewerkt. De cd kent enkele opmerkelijke vondsten zoals het ingevoegde LP kraakje in het met van heerlijke elektrische gitaarklanken voorziene Show Off At The Mall en Miss Always Right waarin vlijtig gescratcht wordt.
Was bij de eerste draaibeurt (in de auto) het vrolijke Let The Good Times Roll ver uit mijn favoriet, bij iedere draaibeurt daarna maakten andere nummers een inhaalslag.
Zo zal het ongetwijfeld meerdere luisteraars vergaan die dit album dat sinds 1 november in de schappen ligt aanschaffen.

01Flowers-For-A-Lonely-Soul